Meniu Închide

Calculator Rata Metabolică Bazală

Astăzi lansăm Calculatorul Rata Metabolică Bazală („Bazal Metabolic Rate – BMR”), un instrument accesibil online și GRATUIT, care determină numărul de calorii necesare pentru a menține sau reduce greutatea corporală.

Rata metabolică bazală reprezintă necesarul de energie al unui organism pentru a funcționa în stare de repaus. Numărul de calorii astfel consumat este vital pentru funcționarea corectă a organelor interne. Rezultatul BMR este interpretat drept cea mai mică cantitate de energie de care organismul are nevoie pentru supraviețuire. Ulterior, intervine în modul de calcul stilul de viață al fiecăruia. În funcție de activitatea zilnică și efortul depus, timp în care se ard calorii, se recomandă consumul unei cantități mai mari doar pentru menținerea greutății. Pentru a slăbi, ar trebui consumate cu 25% mai puține calorii decât în situația anterioară.

Calculatorul Rata Metabolică Bazală funcționează astfel:

  •   Se introduce în caseta de text înălțimea în centimetri;
  •   Se introduce în caseta de text greutatea actuală în kilograme;
  •   Se introduce în caseta de text vârsta;
  •   Se alege din lista derulantă sexul;
  •   Se alege din lista derulantă stilul de viață (variantele sunt detaliate în partea dreaptă)
  •   Se apasă butonul “Trimite”

Calculatorul Rata Metabolică Bazală este util pentru toate persoanele interesate să slăbească, dar fără a face modificări în stilul de viață. În aceeași măsură, se poate slăbi consumând mai multe calorii, dacă se mărește gradul de activitate din timpul unei zile. Calculatorul BMR poate fi accesat online pe site-ul Asociației S.U.P.R.A. gratuit.

1 comentariu

  1. Pingback:Femeile slăbesc mai greu decât bărbații - Asociația Supra

Comentariile sunt închise.