Meniu Închide

Mișcare în aer liber

Întâmpinați dificultăți în a vă convinge copilul să facă mișcare, iar acesta pornește de la începutul discuției cu o aversiune față de ideea de sport?

Activitatea fizică ar trebui să însemne timp petrecut în aer liber în mod plăcut, nu o obligație pentru copii. Sportul nu este limitat la a merge la sală, a alerga sau a face exerciții fizice statice. Acestea sunt destinate în special adulților, iar pentru copii ele sunt plictisitoare și dureroase. 

Modalitățile de a face mișcare ar trebui adaptate în funcție de preferințele și vârsta copilului.

Jocuri pentru copii în aer liber

Ca sportul să fie atrăgător și dorit de copii, acesta poate fi “mascat” prin jocuri în aer liber alături de alți prieteni. Integrând astfel posibilitatea de mișcare în mod plăcut, copilul o va repeta din proprie inițiativă. Rămâne la latitudinea copiilor să își aleagă jocul preferat:

  •   Șotron
  •   Leapșa
  •   Elasticul
  •   Regina pe furate
  •   De-a v-ați ascunselea
  •   Sticluța cu otravă
  •   Rațele și vânătorii

La fel de importantă este abordarea părinților cu privire la acest aspect. Ideal ar fi ca modul de comunicare să fie prietenos și încurajator (“Hai să ne jucăm împreună baschet/badminton/tenis!”). Etichetele sunt de evitat, deoarece îi inhibă pe copii (“Acum este ora de făcut sport!”).

O altă posibilitate de mișcare percepută plăcut de copii este excursia la munte. În acest fel, ei văd peisaje frumoase și se bucură de natură în timpul unei drumeții ușoare care solicită organismul. Vă reamintim că Asociația S.U.P.R.A. organizează excursii incluzive la munte pe timpul verii. Urmăriți noutățile pe site-ul și pagina noastră de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *