Meniu Închide

Despre Asociația Supra

Despre Asociația Supra

Asociația SUPRA este fondată în 2015. În contextul în care în România discriminarea celor diferiți, în loc să scadă, crește, iar serviciile atât de necesare nu sunt furnizate de autorități decât în mică măsură, ne-am adunat laolaltă și am decis să schimbăm lucrurile atât cât ne stă în putere, ca Asociație.

Misiunea Asociației SUPRA

Misiunea noastră principală este să creștem, prin mijloacele pe care le putem asigura, calitatea vieții și gradul de acceptare socială a persoanelor aflate în dificultate, fie că este vorba de dizabilitate, medii defavorizate, minorități, persoane supraponderale și nu numai.

Această misiune presupune o activitate susținută atât în ceea ce privește conștientizarea problemelor sociale cu care se confruntă aceste persoane (probleme legate de stima și imaginea de sine, anxietate socială, discriminare, dificultatea de a găsi un loc de muncă, dificultatea de a găsi haine pe măsură, expunerea la atitudini disprețuitoare, ridiculizare, atacuri la persoană), cât și consilierea, educarea și sprijinirea persoanelor care doresc să își crească șansele de angajare, să-și îmbunătățească sănătatea, să slăbească sănătos și sustenabil, să-și îmbunătățească condițiile de viață.

Obiectivele Asociației SUPRA

  • Schimbarea poziției societății față de persoanele în dificultate, din zona de teamă, neînțelegere, negare, dispreț și respingere în cea de acceptare, incluziune reală și susținere.
  • Susținerea directă și constantă a acestor persoane, prin mijloacele pe care le avem – prin proiectele și materialele noastre.
  • Promovarea incluziunii reale.
  • Promovarea adaptării serviciilor și accesibilizării.
  • Promovarea unui stil de viață sănătos.
  • Aducerea și menținerea pe agenda publică a subiectelor legate de: dizabilitate, dizabilitate cognitivă, educație accesibilă, educație adaptată, obezitate, suprapondere, prevenție, integrare, precum și militarea continuă pentru obținerea unor drepturi specifice pentru persoanele afectate direct și indirect în această problematică, precum și pentru schimbarea cadrului legislativ în scopul de a încuraja în mod real societatea să devină mai incluzivă, mai accesibilă, mai sănătoasă și mai activă.

Alte detalii

  • Cod de Înregistrare fiscală (CIF): 35284142
  • Certificat de înscriere a persoanei juridice fără scop patrimonial: 8018/94/2015
  • IBAN: RO35BREL0002001094780100 deschis la Libra Internet Bank – sucursala 13 Septembrie. București.

Echipa

Echipa noastră este mică, dar activă. Suntem trei membri fondatori și suntem ajutați în activitățile noastre de câteva persoane care s-au oferit voluntar în acest scop. Iată-ne!

Asociația SUPRA în presă

Activitatea Asociației SUPRA, așa cum este reflectată în presă.