Meniu Închide

Scrisoare deschisă către Ministerul Educației: Oferiți cetățenilor opțiunea școlii online!

Domnule Ministru Sorin Mihai Cîmpeanu,
 
Ca cetățeni ai României, suntem parte dintr-un contract social.
 
Noi plătim taxe și respectăm legile țării, iar dumneavoastră, ca reprezentant al statului, aveți datoria de a asigura îndeplinirea unui set de deziderate, în conformitate cu funcția cu care ați fost învestit.
 
Astfel, ne așteptăm de la ministerul pe care îl conduceți să asigure cadrul necesar pentru educația copiilor noștri ÎN SIGURANȚĂ, deoarece învățământul este obligatoriu în România, iar părinții sunt nevoiți să predea astfel statului responsabilitatea supravegherii copiilor și grija față de aceștia în lipsa noastră, a părinților. Ne așteptăm ca statul român să asigure dreptul obligatoriu al copiilor la educație fără a-și pune și a ne pune în pericol sănătatea. Cele două, sănătatea și educația copiilor, NU SE POT EXCLUDE una pe cealaltă.
 
Din păcate, nu trăim vremuri obișnuite, iar contextul solicită măsuri care nu seamănă cu ceea ce numim „normalitate”.
 
În contextul actual, sunt copii care MOR pe patul de spital.
 
În contextul actual, sunt părinți care MOR în așteptarea unui loc la ATI.
 
În contextul actual, sunt familii care își îngroapă copiii și sunt copii care rămân orfani.
 
Poate, statistic, sunt puțini și le cunoașteți existența doar ca cifre într-un tabel, dar empatia umană ne face să simțim și durerea celor puțini. Ca cetățean, nu consider că se pot lua decizii democratice cu ignorarea existenței și nevoilor celor puțini, pentru că fiecare dintre noi are o situație particulară, întotdeauna, din cel puțin un punct de vedere.
 
Unii dintre noi avem în familie Dizabilitatea, alții avem Comorbiditatea, unii trăim în familia Monoparentală, alții avem un ultim bunic rămas în viață. Unora dintre noi, pur și simplu și legitim, ne este frică de moarte, de procedurile invazive medicale necesare într-o secție ATI, de sechele posibile, de faptul că poate, dacă ne ține covidul departe de serviciu atâta timp, rămânem fără o pâine pe masă.
 
Fiecare român își cunoaște motivele.
 
Nu puteți obliga toate familiile care nu se încadrează în cele câteva situații la care v-ați gândit la un moment dat, dar insuficient, să își pună în pericol SĂNĂTATEA și chiar VIAȚA.
 
Acest virus nu este o simplă gripă.
 

Aceste vremuri nu sunt vremuri „normale”.
 
Nu-i obligați pe cei care doresc să-și protejeze sănătatea copiilor, a lor și a celor dragi să-și trimită copiii la școală acum, când cifrele oficiale sunt peste 6/1000.
 
Oferiți cetățenilor opțiunea școlii online.

Alina Voinea – Asociația SUPRA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *