Meniu Închide

Salată cu couscous şi sfeclă roşie

Porții: 2
Timp preparare: 30 min
Dificultate: ușor

O salată excelentă, rapidă, cu un ingredient exotic.
Couscousul este un tip de preparat asemănător pastelor, fin mărunțit, provenit din grâu dur sau făină de mei.
Este necesar să fie lăsat la înmuiat, în apă fierbinte (nivelul apei să depășească cu câțiva cm nivelul couscousului)  cca 30 minute. Pentru o aromă deosebită și proaspătă, se poate pune jumătate de lămâie (cu tot cu coajă, dar bio) și câteva frunze de mentă în vasul în care acesta se înmoaie. În timp, își va dubla volumul și va deveni moale și pufos! Apoi, după ce se scurge apa printr o sită și se îndepărtează menta și lămâia, se folosește ca atare la prepararea salatei.

Ingrediente:

  • 100 g couscous gata preparat (înmuiat);
  • 100 g sfeclă roșie (crudă sau opărită) dată pe răzătoare;
  • 100 g morcovi, de asemenea dați pe răzătoare;
  • sucul de la o lămâie;
  • o lingură de ulei măsline sau ulei de sâmburi de dovleac;
  • sare, piper, după gust

Preparare: Peste couscousul lăsat la răcit se adaugă restul ingredientelor și se amestecă totul foarte bine. La final se pune uleiul și sucul de lămâie și se condimentează după gust. Se poate orna cu câteva stafide sau nuci mărunțite.

Această reţetă vă este oferită de Gabriela Bagrinovschi – lebensstilbitte.wordpress.com