Porții: 4
Timp preparare: 30 min
Dificultate: ușor
Vă recomand o rețetă perfectă, pentru anotimpul dovleceilor de tot felul: orez cu dovleac Hokkaido. Se prepară simplu şi rapid şi este extrem de hrănitoare!
Ingrediente:
- 1 ceapă mică;
- 1 ardei gras;
- 300 g dovleac tăiat cubulețe (de preferat Hokkaido)
- 1 dovlecel mic, verde;
- 150 g orez sălbatic (sau brun) bine spălat;
- 1 lingură ulei măsline;
- 1 lingură vin alb;
- 1 linguriță turmeric;
- 200 ml apă;
- sare, piper, după gust.
Preparare: Ceapa, ardeiul și dovlecelul se taie mărunt și se călesc împreună; se adaugă turmericul și vinul alb. Se lasă câteva minute la foc mediu, apoi se adaugă orezul și se lasă la rumenit 5 minute. Urmează cubulețele de dovleac. La sfârșit punem apa și lăsăm totul 15-20 minute să fiarbă la foc potrivit.
Se condimentează după gust, eventual cu frunze de pătrunjel sau de coriandru proaspete!
Această reţetă vă este oferită de Gabriela Bagrinovschi – lebensstilbitte.wordpress.com