Meniu Închide

Orez cu dovleac Hokkaido

Porții: 4
Timp preparare: 30 min
Dificultate: ușor

Vă recomand o rețetă perfectă, pentru anotimpul dovleceilor de tot felul: orez cu dovleac Hokkaido. Se prepară simplu şi rapid şi este extrem de hrănitoare!

Ingrediente:

  • 1 ceapă mică;
  • 1 ardei gras;
  • 300 g dovleac tăiat cubulețe (de preferat Hokkaido)
  • 1 dovlecel mic, verde;
  • 150 g orez sălbatic (sau brun) bine spălat;
  • 1 lingură ulei măsline;
  • 1 lingură vin alb;
  • 1 linguriță turmeric;
  • 200 ml apă;
  • sare, piper, după gust.

Preparare: Ceapa, ardeiul și dovlecelul se taie mărunt și se călesc împreună; se adaugă turmericul și vinul alb. Se lasă câteva minute la foc mediu, apoi se adaugă orezul și se lasă la rumenit 5 minute. Urmează cubulețele de dovleac. La sfârșit punem apa și lăsăm totul 15-20 minute să fiarbă la foc potrivit.

Se condimentează după gust, eventual cu frunze de pătrunjel sau de coriandru proaspete!

Această reţetă vă este oferită de Gabriela Bagrinovschi – lebensstilbitte.wordpress.com