Meniu Închide

Spaghete bologneze cu sos de roșii și avocado

Porții: 2
Timp preparare: 15 min
Dificultate: foarte ușor

Sperăm că v-am trezit curiozitatea cu această rețetă, unde nimic nu este ceea ce pare! O idee grozavă pentru un prânz sănătos, vegan şi mai ales, extrem de sărac în calorii: spaghete „bologneze”!

Ingrediente:

  • 2 dovlecei potriviţi tip Zucchini;
  • 2 roşii zemoase;
  • 1 avocado copt;
  • 1-2 linguri fulgi de drojdie inactivată (“parmesan vegan”);
  • câteva frunze de pătrunjel proaspăt;
  • vlăstari pentru decor;
  • 1 lingură ulei măsline;
  • sare, piper, după gust.

Preparare: Se dau dovleceii prin răzătoarea – spiralator, se lasă la scurs câteva minute. Se prepară între timp sosul: se mixează roşiile cu avocado şi cu pătrunjelul, se adaugă uleiul de măsline, sare şi piper după gust. Sosul se toarnă peste spaghetele de dovlecel şi se amestecă totul cu fulgii de drojdie inactivată. La final, se presară peste preparat câţiva vlăstari proaspeţi!

Opțional: La sosul de roşii şi avocado se poate adăuga un căţel de usturoi, pentru extra-aromă şi savoare!

Această reţetă vă este oferită de Gabriela Bagrinovschi – lebensstilbitte.wordpress.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *