Meniu Închide

Mici schimbări în 10 zile – slăbește cu pași mici

Dacă ești conștient că este cazul să mai scazi în greutate dar nu te-ai hotărât încă să te apuci de un regim de slăbire la modul serios, sunt totuși câțiva pași pe care îi poți face chiar acum cu ușurință, care te vor ajuta să îți intri în ritm și să slăbești un pic. Ai putea începe cu un program rapid pentru 10 zile, făcând câte o schimbare pozitivă pentru sănătatea ta în fiecare zi, până te vei obișnui cu ideea.

Ziua 1. Bea o cană de ceai negru sau verde, deoarece studiile arată că cei care beau ceai tind să aibă un indice de masă corporală mai scăzut. Ar fi mai bine să nu îi adaugi zahăr.

Ziua 2. Mănâncă ardei iute, usturoi sau condimente – aceste alimente îți vor stimula secreția gastrică, ceea ce înseamnă că vei digera mâncarea mai repede și, de aceea vei reține mai puține calorii.

Ziua 3. Mănâncă un fruct în locul gustării obișnuite. Fără îndoială că ai fost deja sfătuit să nu exagerezi cu fructele dacă vrei să slăbești. Deși este adevărat că fructele conțin fructoză și  pot duce la îngrășare dacă sunt consumate în cantități mari, un singur fruct pe zi nu te va face obez. Dacă ar fi să compari conținutul caloric al unei singure bucăți de fruct versus napolitanele cumpărate din comerț pe care obișnuiai să le mănânci pe fugă, vei vedea că fructele conduc detașat în rândul obiceiurilor sănătoase, mai ales dacă le și variezi în fiecare zi.

Ziua 4. Mănâncă o friptură, fără pâine. Carnea conține proteine, adică acei compuși alimentari care sunt esențiali pentru a construi mușchi și care îți conferă cea mai lungă senzație de sațietate. Carnea sau ouăle trebuie să fie prezente zilnic pe masa celui care urmărește o siluetă mai suplă.

Ziua 5. Nu mai deschide frigiderul după cină. Ceea ce mănânci la ore târzii nu mai poate fi consumat prin mișcare, ci se va depune. Dacă ți se face foame târziu în noapte, ai putea pur și simplu să te culci mai devreme.

Ziua 6. Mănâncă mai încet. Dacă vei mesteca fiecare dumicat de mai multe ori și nu te vei grăbi să termini tot ce ai în farfurie, te va cuprinde senzația de sațietate. În acest fel nu te vei repezi să îți mai pui și a doua porție.

Ziua 7. Urcă pe scări. Dacă vei renunța la lift, vei arde mai multe calorii în fiecare zi. De asemenea mai poți alege să stai în picioare în autobuz sau să te gândești la ceea ce ai de rezolvat în vreme ce te plimbi. Fără să îți dai seama și fără să te duci la sală vei slăbi câte puțin pe termen lung.

Ziua 8. Adu-ți mâncarea de acasă. Nu are rost să dai banii pe pizza comandată de la birou, când ai putea să îți aduci de acasă mâncarea sănătoasă. Astfel, vei slăbi treptat, vei putea să îți planifici mesele și vei face economii. În plus, ai putea chiar să înveți să gătești.

Ziua 9. Râzi cu poftă! Poate că nu te-ai gândit niciodată la asta, dar râsul arde calorii. În plus, râsul te ajută să îți menții echilibrul psihologic, ceea ce este esențial într-un regim de slăbire.

Ziua 10. Dormi cât de mult ai nevoie. Cei care nu dorm suficient tind să se îngrașe mai ușor, așa că e cazul să te bagi în pat cât mai devreme. Organismul trebuie să se simtă în siguranță ca să fie dispus să renunțe la kilogramele pe care le-a depus pentru zile negre – oboseala cronică reprezintă pentru corpul tău o stare de criză.

Acum că te-ai obișnuit cu acești pași și te simți bine, poți să crești dificultatea și să îți asumi un regim de slăbire mai amplu. Referințe: 17 Small Changes You Can Make Every Day To Lose Weight – elitedaily.com