Meniu Închide

Cum să nu te îngrași de Sărbători

Dacă ești pofticios, e foarte posibil să te îngrași puțin în preajma sărbătorilor. Problema este că vei tinde să acumulezi aceste kilograme în fiecare an, fără să mai apuci să le dai jos vreodată. Ca să nu cazi în acest tipar, secretul este să controlezi porțiile.

În primul rând trebuie să ai o strategie bine pusă la punct pentru vizite.

Încearcă să faci în așa fel încât să nu te duci acolo nemâncat, ca să te poți rezuma doar la a gusta din variatele feluri de mâncare cu care vei fi ispitit.

Odată ce stai la masă, bea la început doar un pahar de apă plată și nu te concentra numai pe mâncare, ci caută să faci conversație sau să dansezi.

Alte idei bune ar fi să mănânci încet, să guști din toate bucatele dacă vrei, dar să nu exagerezi cu un anumit fel de mâncare. Dacă la petrecerea respectivă există bufet suedez, alege farfuria cea mai mică și nu te duce la bufet și a doua oară.

La fel funcționează și strategia privind alcoolul – nu ești obligat să îl elimini cu totul însă poți încerca să bei din cel mai mic pahar sau să îi mai adaugi apă.

Ai putea până la urmă să aduci chiar tu un fel de mâncare sănătoasă, despre care știi că nu te va îngrășa.

Cât despre ceea ce faci acasă, profită de faptul că în bucătăria ta ai deplin control și învață să gătești fără a adăuga calorii nenecesare.

De asemenea, ai putea să servești sosurile separat în așa fel încât fiecare să decidă cât de mult își pune în farfurie. Masa tradițională poate fi înlocuită cu variante asemănătoare care îngrașă mai puțin, prăjiturile pot fi făcute cu îndulcitori în loc de zahăr iar bucătarul poate să guste mai rar din mâncare în timp ce o prepară.

În plus, atunci când mănânci la tine acasă, poți decide să-ți faci digestia la o plimbare sau la o bătaie cu bulgări.

Nu uita ca poți să te menții de sărbători și făcând mișcare – poate e cazul să faci curățenie înainte de Anul Nou, să îți decorezi toată casa, să îi scoți pe cei mici la o plimbare cu sania sau să-i inveți cum se fac oamenii de zăpadă, pentru că organismul tău va arde mai multe calorii făcând mișcare în aer liber atunci când e frig.

Iar dacă bugetul tău este mai generos, ai putea chiar să sărbătorești pe pârtia de schi.

Referințe: 10 Ways to Avoid Holiday Weight Gain – WebMD.com

Cum să nu te îngrași de Sărbători