Meniu Închide

Fișe scădere

fise-scadere

Am lansat un utilitar gratuit care generează online fișe de scădere pentru ca toți copiii să exerseze scăderea (matematică, concentrele 0-10, 0-20). 

Sistemul generează fișele aleator, în patru pași. Se poate genera un număr nelimitat de fișe, în format PDF, și pot fi printate imediat sau salvate (descărcate). 

Utilitarul funcționează astfel:

  • Pasul 1: se aleg unul sau mai multe simboluri, care vor fi folosite în fișă pentru a scădea același element (în fișele generate simbolurile care se scad sunt figurate cu o ușoară transparență și pot fi din aceeași categorie, dar puțin diferite, pentru ca imaginea de ansamblu să sugereze că din numărul total câteva „se estompează”, „dispar”, „nu sunt chiar la fel”, deci se scad);
  • Pasul 2: se alege un model dintre cele șase disponibile, pentru a stabili aspectul general al fișei (trebuie completat doar rezultatul scăderii sau trebuie completat și numărul simbolurilor, precum și alte variante);
  • Pasul 3: se alege concentrul (0-10 sau 0-20);
  • Pasul 4: se apasă butonul Generează o fișă;

Fișa generată astfel în browser se salvează sau se printează direct, și poate fi folosită imediat. 

Pentru o nouă fișă, procesul în 4 pași se reia. Dacă se dorește generarea mai multor fișe cu aceleași setări, se apasă butonul de Refresh din pagina PDF.

Utilitarul este de folos pentru toți copiii care încep să învețe operația scăderii. Ei pot astfel să exerseze folosind aceste fișe autogenerate, iar părinții și cadrele didactice pot să le ofere în acest fel exerciții mai variate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *