Meniu Închide

De la slăbit la un corp armonios

Ești supraponderal sau ai câteva kilograme în plus și te-ai decis că este momentul să renunți la acele kilograme mergând la nutriționist sau adoptând un stil de alimentație corect și sănătos.

Dar știi că acest proces merge mână în mână cu sportul pentru efecte vizibile.

Și dacă nu te-ai decis încă la ce sală să mergi și când să mergi, poți începe să îți dezvolți interesul pentru mișcare făcând câteva lucruri simple:

  • Să urci scările, în loc să iei liftul.
  • Să parchezi mai departe de locul de unde ai parcat.Să te ridici din canapea să schimbi canalele de la televizor, în loc să folosești telecomanda.
  • Să vorbești la telefon făcând câțiva pași, în loc să stai pe scaun.

Ți se poate părea banal, dar un lucru mare se începe cu pași mici.

Dar dacă nu ai fost adeptul sportului, până acum, și te-ai decis să mergi la sala de fitness este recomandat să ceri păreri antrenorilor angajați la sală pentru a evita micile accidentări.

Sau dacă vrei ca procesul de slăbire să fie unul mai ușor și tu să slăbești într-un mod armonios, caută un antrenor personal, ce te poate ajuta pe tot parcursul acestui proces și cu un plan de alimentație și cu antrenamente personalizate, adaptate tipului tău de corp.

Un antrenor personal de fitness este ca un mentor. El te ajută fizic dar și psihic să îți descoperi puteri de care nu erai conștient și te face să depășești anumite bariere fizice dar și psihologice. Vei simți pe pielea ta cum stima de sine va crește și vei fi din ce în ce mai nerăbdător să vină ziua în care ești programat să mergi la sală.

Mai există și varianta să nu găsești din prima antrenorul pe care să-l simți că este alături de tine pe acest drum. Nu-i nici o problemă, cauți în altă parte. Important este să nu te dai bătut dacă nu a ieșit „treaba” din prima.

Ai să vezi că ai „feeling-ul ăla de bine” când veți începe colaborarea. Fii atent să îți inspire încredere și interes față de „problema” ta. În afară de faptul că vei avea un sprijin moral, vei avea parte de rezultate pe care singur nu le poți vedea decât într-un timp destul de îndelungat.

Acum depinde doar de tine ce setări ți-ai pus în acest minunat proces de autocunoaștere. Pentru că da, slăbitul și tonifierea corpului în timpul slabitului sunt niște unelte de autocunoaștere.

Aici îți descoperi punctele la care ai de lucru, îți descoperi puterea de care nu știai, îți descoperi limitele și… SURPRIZĂ! Te descoperi chiar pe TINE, cel care te-ai ascuns în spatele kilogramelor acumulate într-un timp care parcă a zburat peste tine.

Dacă ți se par favorabile aceste informații, ridică-te și fă primul pas. Suntem alături de tine!