Meniu Închide

Tabla imaginației în procesul de slăbire

Dacă ai început deja un regim și ai ajuns în punctul în care te-ai plictisit, ai putea încerca să-ți faci o tablă a imaginației, care să te inspire în procesul de slăbire, să-ți amintească de țelurile pe care le urmărești și care să te motiveze să reziști până la capăt.

Tabla imaginației constă într-un colaj de cuvinte și imagini, pe care le poți dispune într-o ramă, pe un perete, pe tavan deasupra patului, pe o tablă sau chiar pe desktop-ul calculatorului tău, în așa fel încât să te poți uita cu ușurință în acea direcție. Pentru acest proiect vei avea nevoie și de câteva rechizite, precum lipici, hârtie colorată, foarfecă și carioci sau creioane colorate. De asemenea, ai putea începe proiectul răsfoind prin reviste sau prin albumul tău foto și căutând imagini care să te inspire.

Mai întâi imaginează-ți cum ai arăta dacă ai avea greutatea ideală și, pornind de aici, gândește-te la orice material vizual care te-ar putea inspira să ajungi acolo. Poți lipi imagini cu tine când erai mai slab, hainele în care ai vrea să te îmbraci, persoane care te inspiră să reziști și poze cu locurile în care ai vrea să ajungi după ce slăbești – însă ai grijă să preiei numai acele siluete realiste și rezonabile, nu celebrități anorexice care-ți vor da o impresie greșită despre corpul ideal. Alături de citate motivaționale poți să lipești și poze cu un idol sau un erou care ar fi foarte mândru de tine și de rezultatele tale extraordinare sau chiar publicul unei săli de spectacol care te aplaudă pentru fiecare centimetru pierdut de pe talie.

Ai putea să mai adaugi și o parte privind tehnica ta de slăbit. Dacă numeri calorii, ai putea să treci o listă cu alimentele cele mai periculoase, împreună cu valoarea lor calorică drept avertisment. O altă variantă ar fi să pui numai fructe și legume – desenate de tine sau pozate, în speranța că vei uita de mâncarea procesată din reclamele cu care ești bombardat zilnic iar  poftele tale se vor lua mai degrabă după ceea ce ai ales tu să vizualizezi. De asemenea, nu uita să incluzi și sportul – fie că lipești o poză cu tine pe bicicletă, făcând alpinism sau înotând la bazin, această imagine te va motiva să te ridici mai des de pe canapea și poate chiar ți se va face chef să te miști în aer liber.

Nu uita să incluzi pe tabla imaginației și rezultatele pe care le-ai obținut la fiecare cântărire, în raport cu greutatea ta de pornire și greutatea țintă la care speri să ajungi până la final. Între acestea poți desena cu linie punctată traseul anevoios al procesului tău de slăbire, pe care merită din toate punctele de vedere să-l parcurgi, oricât de greu ți s-ar părea pe moment. Tabla imaginației te va ajuta să îți menții o viziune de ansamblu asupra întregului efort pe care îl faci și vei vedea în ea toate motivele să nu cedezi.

Referinte:
How to Make a Weight Loss Inspiration Board – wikiHOW.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *