Meniu Închide

Cum ne ajută copiii să slăbim

De acum încolo ai putea să dai uitării toate informațiile științifice despre slăbit și să renunți la dietele populare, iar în locul tuturor sfaturilor oferite de adulți să înveți chiar de la copii cum să slăbești și cum să te menții sănătos fizic și psihic.

Ai observat vreodată cât de absorbiți sunt copiii de ceea ce fac? Cu toate că își canalizează toată atenția în activitatea preferată, copiii rămân totuși flexibili și se pot detașa atunci când e nevoie. Te-ai gândit vreodată să adopți strategia copiilor în dieta ta și să slăbești fără să faci o obsesie din asta?

Care sunt, așadar, obiceiurile sănătoase din copilărie, pe care adulții le-au uitat?

Răspunsul nici că ar putea fi mai simplu: pe primul loc se află joaca.

Ai putea începe regimul slăbire, gândindu-te că totul este  doar un joc, fără să-ți impui ținte ‘mature’ legate de greutatea ideală sau circumfeința taliei. Un regim pornit dintr-o dorință copilărească de a face schimbări pozitive în viața ta și a te distra în același timp are mai multe șanse de reușită decât unul plictisitor și matematic. De asemenea, atunci când vine vorba despre alimentație, ia exemplul copiilor, care nu mănâncă ceea ce nu le place sau dacă nu le este foame. Nu uita că alimentele care-ți plac cel mai mult te vor ajuta să reziști pe termen lung dacă ai grijă să le incluzi în regimul tău.

Copiii știu să spună ‘nu’.

Dacă ai fi din nou copil, nu te-ai încărca aiurea cu calorii, nici nu ai mânca din plictiseală, ci ți-ai găsi ceva mai bun de făcut; nu ai gusta din ceea ce ți se oferă doar ca să fii politicos, fiindcă trebuie să complimentezi dulcețurile gazdei iar acasă nu te-ai îndopa doar ca să termini tot ce ți s-a pus în exces în farfurie.

În plus, dacă ai putea să reînveți la maturitate că distracția adevărată nu se întâmplă pe canapea în fața televizorului, ai avea o motivație serioasă să faci mai mult sport. Programul de slăbire va deveni mai plăcut dacă îl împarți cu un prieten drag iar împreună puteți avea o aventură așa cum visați când erați copii: ați putea urca prin ceață un munte misterios, ați putea alerga prin pădurea fermecată sau, dacă sunteți cu adevărat ambițioși, puteți participa în echipă la un maraton pentru o cauză nobilă demnă de un erou ca Făt Frumos.

Copiii mai au și un alt mare avantaj – credința că orice este posibil.

Gândirea de adult tinde să fie sceptică, ceea ce în cazul procesului de slăbire poate fi letal, având în vedere faptul că majoritatea oamenilor care vor să slăbească nu se afla la prima încercare iar experiența i-a învățat că nici de această dată nu vor avea succes. Cei care gândesc în acest fel pesimist fie evită să mai încerce, fie doar mimează așa-zise încercări de scurtă durată. Ca în orice altceva ai încerca să faci, încrederea pe care o ai în tine, felul în care gândești și ceea ce crezi te poate ajuta foarte mult.

Referinte:

http://www.sparkpeople.com/resource/motivation_articles.asp?id=405