Meniu Închide

Ce legătură este între emoție și obezitate?

 Sunt Magda, și una din misiunile mele pe acest site este să rup clișeul mâncare-obezitate și să te provoc să vezi lucrurile dincolo de el, respectiv: emoție-mâncare-obezitate. Cu alte cuvinte, să dezvelim adevărul în întregime nu să rămânem doar la ceea ce izbește ochiul, ci să pătrundem mai adânc pentru a depista Cauza.

Practic este o înlănțuire și este total greșit să te limitezi doar la Efect, fară a elimina Cauza.

Hai să vedem ce se întâmplă în 99% din cazuri;

– la un moment dat decizi că gata, nu se mai poate, ești grasa/gras și trebuie să faci ceva. Te duci pe la cabinete de nutriționiști, pe la tot felul de antrenamente la sala și afli rețetă: mănânci 100 de g din chestia aia, transipiri atât la sala, apoi iar mai mănânci o frunza și tot așa…te arunca deja într-un program rigid, standard , care nu raspunde nevoilor tale. Și de aici intri într-un cerc vicios din care ieși foarte greu, adică; dieta-eșec-depresie-dieta-eșec-depresie și tot așa la nesafarsit. Cu siguranță că te recunoști și tu în țoață aceasta schema…

Aș vrea să începem pe scurt cu câteva noțiuni de baza pentru drumul nostru împreună. Pe multe dintre ele le voi aprofunda în scurte filmulete sau în alte articole.

– în orice faci trebuie să cauți și să înlături întăi Cauza, nu doar să combați efectul. Atâta timp cât nu vei face asta, te vei lupta cu morile de vânt și nu chiar daca pe moment efectul dispare, el vă reapărea mereu până la dispariția cauzei care îl întreține

– mintea nu este compusa doar din gânduri. Mintea include gânduri, emoții și tipare mental-emoționale inconștiente (pe care le ai fară să-ți mai dai seama, fară să le mai conștientizezi, atât de obișnuită ești cu acele tipare). Iar emoția apare acolo unde mintea și corpul se întâlnesc. Este reacția corpului la activitatea mintii.Înțelegi lucrul acesta? Emoția este reacția corpului la activitatea mintii.

– în concluzie, ceea ce aș vrea să reții din acest articol este foarte important: la baza obezității tale stau emoțiile. Cu timpul o să avansam pe acest drum și o să înveți să-ți recunoști și conștientizezi emoțiile, și să identifici exact acele emoții care determina că efect final obezitatea. Că atare, vom aborda obezitatea și susținerea pe care vreau să ți-o acord din prisma acestor adevăruri.

Pe curând