Meniu Închide

Cum să faci mișcare în mod ingenios

articol scris de Clara S.
06.01.2016

Dacă nu suporți să faci mișcare la sală – fie alergând pe bandă, fie ridicând greutăți, poate ți s-ar potrivi mai bine acele activități fizice care te ajută să slăbești sau să te menții în formă deși nu sunt considerate sporturi în sensul clasic al cuvântului.

În plus, sugestiile pe care ți le-am pregătit sunt și utile și plăcute, pot fi urmate împreună cu un prieten și te vor ajuta să ajungi la forma ideală fără ca tu să realizezi măcar că ai făcut mișcare.

Cum să faci mișcare: Bălăceala

Nu trebuie să fii campion la înot ca Michael Phelps ca să intri într-un bazin fără să-ți fie teamă. Bălăceala – fie la piscină, fie la mare este totuși o activitate fizică solicintantă.

Cum să faci mișcare: Drumețiile

Poți îmbina călătoriile cu puțină mișcare în aer liber. Dacă nu te simți suficient de stăpân pe tine ca să urci un munte, te poți limita la dealuri sau câmpii, te poți plimba în jurul lacurilor, la pădure, până la o cascadă sau în jurul cabanei.

Cum să faci mișcare: Dansul

Dacă te gândești mai bine, dansul este până la urmă un sport aerobic, care nu te costă nimic dacă-l practici la tine în sufragerie, și este una dintre cele mai plăcute activități posibile. Pentru o seară romatică, invită-ți partenerul sau partenera undeva la dans sau ieși în club cu prietenii tăi și distrează-te, în timp ce slăbești.

Cum să faci mișcare: Plimbarea

Un drum până jos să iei apă minerală sau banala plimbare zilnică în parc cu cățelul reprezintă activități fizice, pe care le poți practica oricând vrei. Obșuiește-te ca tu să fii cel care iese cu cățelul sau cel care dă o fugă până la colț și îmbunătățește-ți astfel condiția fizică.

Cum să faci mișcare: Jocurile Video

Acum există multe opțiuni privind consolele, care îți permit să faci mișcare chiar de acasă, precum Wii Sports, Wii Fit sau Dance Dance Revolution. În acest mod, zilele ploioase sau friguroase nu te vor mai opri din a te mișca măcar puțin.

Cum să faci mișcare: Sexul

Nu este tocmai un sport cu campionate mondiale, însă această activitate arde între 69 și 100 de calorii pe oră și îți produce fericire.

Cum să faci mișcare: Joaca cu copiii

Dacă ți-ai duce copiii în parc mai des, ai redescoperi ceea ce îi bucură pe ei atât de mult: leagănul, toboganul, leapșa sau joaca de v-ați ascunselea – toate presupun agitație și voie bună. Fără să-ți dai seama când a trecut timpul, realizezi că te-ai zbenguit și, pe lângă asta, ți-ai făcut copiii ferciți.

Cum să faci mișcare:  Mersul cu bicicleta

În copilărie abia așteptai să ieși pe afară cu bicicleta, însă la maturitate fie ai lăsat bicicleta să ruginească în debara, fie nu o mai ai deloc. A venit momentul să îți redescoperi pasiunea pentru străbătut orașul în lung și-n lat și să reiei această activitate, care îți permite să îmbini utilul cu plăcutul și să te deplasezi până unde ai treabă, slăbind în același timp.

Cum să faci mișcare: Patinajul

În ultimii ani parcurile au deschis patinoare pe perioada iernii – poate ar fi momentul să scoți patinele din debara și să vezi dacă te mai încap. Deși patinajul nu reprezintă o activitate viguroasă, frigul te va ajuta să arzi câteva calorii în plus. În același mod te va ajuta și o bătaie cu bulgări sau construcția unui om de zăpadă.

Cum să faci mișcare: Curățenia

Nici nu realizezi câtă energie consumi când ștergi praful în toată casa, dai cu aspiratorul și apoi speli pe jos. În mod ideal, ai face aceste activități măcar o dată pe săptămână. Ai putea astfel să îți echilibrezi greutatea și să trăiești în mai mult confort.

Cum să faci mișcare: Yoga

Yoga te va ajuta să te detașezi de haosul din mintea ta iar din punct de vedere fizic, îți va întări musculatura și îți va îmunătăți flexibilitatea. Deși nu reprezintă o metodă pentru a slăbi, te poate ajuta să intri în formă sau să te menții.

Cum să faci mișcare: Vâslitul

Ce-ar putea fi mai frumos decât să te duci în parc și să închiriezi o barcă într-o după-amiază? Te poți duce cu copiii, cu partenerul sau partenera sau cu prietenii în weekend. Nu este complicat să înveți să vâslești – îți vor arăta cei de la debarcader.

Oricare dintre activitățile acestea poate să reprezinte un punct de pornire pentru a ajunge în formă. Oricând ai chef și fără mari pregătiri în prealabil, te poți destinde făcând ceva plăcut și sănătos.

Referinte:

  • http://www.bustle.com/articles/94637-7-ways-to-exercise-that-dont-feel-like-exercise-because-sometimes-a-traditional-workout-is-just
  • http://www.nerdfitness.com/blog/2013/09/17/25-ways-to-exercise-without-realizing-it/
  • http://www.12minuteathlete.com/things-that-dont-feel-like-exercise/