Meniu Închide

Contor de litere SUPRA

contor-de-litere-asociatia-supra

Astăzi lansăm Contorul de litere SUPRA, un instrument GRATUIT, accesibil online, care contorizează literele dintr-un cuvânt sau dintr-un text.

Contorul ajută la adaptarea textelor didactice în funcție de ce litere cunoaște deja copilul. Cu ajutorul lui se pot identifica acele cuvinte lungi care ar putea fi înlocuite cu sinonime mai scurte sau mai ușor de înțeles. De asemenea, contorul de litere ajută utilizatorul să afle ce litere și grupuri de litere au fost folosite în text, dar și ce litere sau grupuri de litere lipsesc, pentru a le putea adăuga treptat în textele următoare.

Contorul de litere SUPRA funcționează astfel:

  •   Se introduce în caseta de text cuvântul/propoziția/fragmentul care se dorește a fi contorizat (se pot adăuga până la 3.000 de caractere).
  •   Se alege modul de ordonare dorit: alfabetic sau după frecvență.
  •   Se apasă butonul “Trimite”.
  •   Se afișează rezultatele: numărul de litere din cuvânt/text (literă mare, literă mică) și grupurile de litere din cuvântul/textul introdus.
  •   Contorul atenționează și ce litere minuscule/majuscule lipsesc din text.

Contorul de litere SUPRA este util pentru părinți, cadre didactice și specialiști, pentru a adapta textele în funcție de nevoile copiilor. Favorizează învățarea în ritmul fiecăruia, adăugând treptat literele necunoscute și cuvinte mai lungi, pentru ca cititul să fie o activitate plăcută și ușor provocatoare.

Contorul este disponibil GRATUIT, online, pe site-ul Asociației S.U.P.R.A. (https://www.asociatia-supra.ro/contor/), și poate fi accesat de orice persoană interesată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *