Meniu Închide

Circumferința taliei, un indicatori al stării de sănătate

Dacă vrei să afli cât de sănătos este corpul tău din punctul de vedere al distribuției cantității de grăsime, trebuie să știi că poți să faci în orice moment o măsurătoare simplă de tot, apoi să compari rezultatul obținut cu valorile limită.

Circumferința taliei

Circumferința taliei este o valoare numerică exprimată în centimetri (sau inch / țoli în Marea Britanie, de exemplu) și este obținută prin plasarea unui metru de croitorie în jurul abdomenului pe deasupra buricului și pe dedesubtul coastelor.

Pentru femei, valoarea maximă considerată sănătoasă pentru circumferința taliei, indiferent de conformația corpului și de înălțime, este de 80 de centimetri. Tot ce depășește această valoare, chiar dacă persoana care își face măsurătoarea este înaltă și chiar dacă talia este marcată (vizibilă), este considerat riscant, iar peste 88 de centimetri este chiar periculos pentru sănătate.

Pentru bărbați, valoarea maximă considerată sănătoasă pentru circumferința taliei, indiferent de conformația corpului și de înălțime, este de 94 de centimetri. Tot ce depășește această valoare este considerat riscant, iar peste 102 de centimetri este chiar periculos pentru sănătate.

Bibliografie: