Meniu Închide

Lansăm calendarul printabil pentru anul 2024

Se apropie sfârșitul anului, iar Calendarul printabil pentru anul 2024 este deja disponibil pe site-ul asociatia-supra.ro și abia așteaptă să fie descărcat. Calendarul este oferit gratuit, insă donațiile sunt bine-venite – donațiile ne ajută să putem face aceste materiale!

Publicăm deja de 4 ani Calendarul printabil

Așteptăm sugestii pentru îmbunătățirea calendarelor, pentru că dacă suntem tare curioși să aflăm ce v-ar mai fi de folos și să introducem elementele care vă sunt trebuincioase.

Ce este Calendarul printabil?

Calendarul liniar printabil este un instrument de învățare incidentală structurată și este destinat în special copiilor cu CES și copiilor din ciclul primar. Este util pentru înțelegerea curgerii timpului, a succesiunii lunilor anului și anotimpurilor, precum și a periodicității săptămânale și a împărțirii timpului în perioade de lucru și de repaus.

Cum se folosește Calendarul printabil?

Descărcați calendarul și printați-l – cel mai bine arată dacă este printat color, dar poate fi folosit și alb-negru. 

Puteți printa în fiecare lună pagina corespunzătoare sau tot calendarul o dată. Lipiți-l pe perete în camera copilului.

În fiecare seară marcați un X pentru ziua care a trecut – copilul repetă astfel zilele săptămânii și numerele de la 1 la 30. Uitați-vă cu copilul în fiecare dimineață pe geam și desenați în funcție de ce vedeți: un soare, un nor, un fulg de nea. După ce a trecut o săptămână, discutați cu copilul despre evenimentele care s-au petrecut și notați-le ca într-un jurnal (în weekend am fost în parc, miercuri am văzut un film, am luat o notă mare la școală). Copiii care nu pot scrie pot identifica, decupa și lipi prictogramele corespunzătoare.

Succes!