Meniu Închide

Și eu pot, 31 august 2022

Și eu POT o zi pe munte

Excursie incluzivă de o zi pentru copii și familii

Traseu de 7 gărgărițe 🐞🐞🐞🐞🐞🐞🐞

Dornici de aventuri în natură? Hai să descoperim împreună un traseu spectaculos la poalele Bucegilor, ușor de parcurs de piciorușele fără experiență de plimbări pe munte, dar de-a lungul căruia natura a decorat cu de toate: un șir de chei de-a lungul râului Ialomița, o cascadă cu apă cristalină și un lac neașteptat de turcoaz. 

După ce traversăm frumoasele Chei ale Zănoagei, ajungem la Cascada 7 Izvoare, unde se spune că se găsește cea mai pură apă din lume și că se filtrează printr-un zăcământ de argint până țâșnește la suprafață. Trebuie să mergem și noi să o gustăm! Continuăm drumeția ajungând la Lacul Scropoasa – lac de baraj artificial de o frumusețe deosebită înconjurat de o vegetație luxuriantă. Ne întoarcem pe același drum, făcând un picnic în poiana de lângă cabana Scropoasa, unde avem loc destul să ne tolănim, să ascultăm povești despre munte și să ne distrăm cu jocuri interactive.

Traseul durează aproximativ 3 ore dus-întors, dar, având în vedere că vor fi și copii care merg mai încet și vom avea mai multe pauze decât de obicei, putem prevedea timpul dublu.

 • Data

  31 august 2022 (miercuri)

 • Plecare în traseu

  Ora 10 (recomandăm plecarea din București cu 2,5-3h înainte)

 • Distanță

  7 km dus-întors

 • Diferență de nivel

  Mică, aproximativ 200 m

Excursia este ideală pentru copiii iubitori de natură și activități în aer liber de toate vârstele, și este incluzivă. În această excursie sunt bineveniți copii cu sau fără dizabilități, cu sau fără experiența plimbărilor în natură. Fiind un eveniment pentru familie, toți copiii vor fi însoțiți de cel puțin un părinte sau o rudă și, pentru ca experiența să fie cât mai plăcută și sigură, vor fi asistați permanent de ghizii montani de la Boots on Roots.

  Nume (părintele care face înscrierea):

  Adresă de email:

  Telefon:

  Numărul copiilor care vin în excursie:

  Numărul adulților care vin în excursie:

  Vârstele copiilor:

  Ați înscris copii:

  Mențiuni speciale:

  [recaptcha]

  *Important! Pentru a putea trimite un mesaj este necesar să citiți Termenele și condițiile de participare și apoi să bifați caseta corespunzătoare, mai sus

  Organizatorii evenimentului

  Asociația SUPRA

  În contextul în care în România discriminarea celor diferiți, în loc să scadă, crește, iar serviciile atât de necesare nu sunt furnizate de autorități decât în mică măsură, iar foarte multe servicii și activități sunt pur și simplu inaccesibile pentru toți cei care au nevoie de ele, ne-am adunat laolaltă și am decis să schimbăm lucrurile atât cât ne stă în putere, ca Asociație.

  Boots on Roots

  logo-boots-on-roots

  Suntem Cristina și Ștefan de la Boots on Roots, organizăm de câțiva ani buni ture pe munte de o zi și mai multe zile, cu români și străini, cu mari și mici, la cort sau la cabană, în bocanci sau pe pedale! Cel mai mic drumeț al nostru avea 5 ani când a venit în prima lui excursie, iar cel mai mare – 75 de ani. Amândoi s-au descurcat foarte bine.

  Excursia este GRATUITĂ. Locurile sunt limitate și se ocupă în ordinea înscrierilor. Vă rugăm să vă înscrieți completând formularul de mai jos. Înscrierile făcute după data limită nu vo fi luate în considerare pentru această tură, însă vom anunța persoanele dacă organizăm evenimente viitoare similare.

  Dacă vom avea un număr mai mare de solicitări, vom organiza încă o excursie, la o dată pe care o vom anunța ulterior.

  Transportul până la locul de întâlnire nu este asigurat.

  Acesta nu este un eveniment turistic! Scopul final nu este finalizarea excursiei prin bifarea obiectivelor, ci petrecerea timpului în natură, în familie, cu voie bună și bucurie. Vrem ca toți cei prezenți să se simtă bine și să-și amintească cu plăcere de această plimbare.