Completeaza formularul 230 pentru Asociatia SUPRA!
Doneaza prin e-banking pentru a sprijini Asociatia SUPRA
Clubul SUPRA

Înscrie-te în Clubul SUPRA!

Asociația SUPRA este fondată de trei prietene din copilărie. Ne-am regăsit la vârstă adultă și am constatat că avem încă enorm de multe în comun. Unul dintre punctele noastre comune este faptul că suntem, toate trei, supraponderale. Și, ca persoane cu indice de masă corporală mai mare decât media, ne-am confruntat cu toate neajunsurile pe care le presupune statutul de "gras".

Așadar, am decis să schimbăm lucrurile și pentru noi, și pentru cei care sunt în aceeași situație.

Misiunea Asociației SUPRA

Misiunea noastră principală este să creștem calitatea vieții și gradul de acceptare socială a persoanelor supraponderale. Această misiune presupune o activitate susținută atât în ceea ce privește conștientizarea problemelor sociale cu care se confruntă persoanele "grase" (probleme legate de stima și imaginea de sine, anxietate socială, discriminare, dificultatea de a găsi un loc de muncă, dificultatea de a găsi haine pe măsură, expunerea la atitudini disprețuitoare, ridiculizare, atacuri la persoană), cât și sprijinirea persoanelor care doresc să-și îmbunătățească sănătatea și să slăbească sănătos și sustenabil.

În același timp, am constatat că a fi supraponderal nu înseamnă doar atât; acumularea de kilograme este, adesea, un simptom al unor alte probleme, de obicei bine ascunse de persoanele care suferă din cauza lor. Aceste probleme sunt deosebit de variate și necesită abordări variate - ele pot fi legate de mediul de proveniență al persoanelor afectate, de felul în care au crescut, de probleme nou apărute în viața lor, de lipsa accesului la diverse resurse, de lipsa cunoașterii anumitor informații, de respingere, insuccese, temeri, lipsuri în plan psihologic sau material și așa mai departe. Prin urmare, misiunea Asociației SUPRA se extinde în mod firesc și către aceste aspecte.

Obiectivele Asociației SUPRA

  • Schimbarea poziției societății față de supraponderali, din zona de dispreț și respingere în cea de acceptare și susținere.
  • Susținerea directă și constantă, din toate punctele de vedere, a persoanelor supraponderale în eforturile depuse de acestea pentru a slăbi.
  • Identificarea factorilor care cauzează / favorizează acumularea de kilograme în plus și aducerea acestora în atenția publicului interesat.
  • Promovarea unui stil de viață sănătos, care să genereze slăbire sănătoasă, fără riscuri, fără înfometare.
  • Aducerea și menținerea subiectului obezității pe agenda publică și militarea continuă pentru obținerea unor drepturi specifice pentru persoanele supraponderale și schimbarea cadrului legislativ în scopul de a încuraja în mod real societatea să devină mai sănătoasă și mai activă.

Alte detalii:

  • Cod de Înregistrare fiscală (CIF): 35284142
  • Certificat de înscriere a persoanei juridice fără scop patrimonial: 8018/94/2015
  • IBAN: RO35BREL0002001094780100 deschis la Libra Internet Bank - sucursala 13 Septembrie. București.
Echipa Asociației SUPRA

Echipa

Echipa noastră este mică, dar activă. Suntem trei membre fondatoare și suntem ajutate în activitățile noastre de câteva persoane care s-au oferit voluntar în acest scop. Iată-ne!
mai multe detalii

Asociația SUPRA în presă

Activitatea Asociației SUPRA, așa cum este reflectată în presă.
mai multe detalii