Meniu Închide

O zi pe munte, 28 iulie

Și eu POT

o zi pe munte

Excursie incluzivă de o zi pentru copii și familii – ediția a doua

A doua ediție a fost un succes! Ne-am cățărat, unii mai cu teamă, alții cu mult curaj, am parcurs fiecare cât a putut din drumul montan, iar pentru cei care au obosit, am făcut popasuri. Ne-a plăcut tuturor atât de mult, încât deja suntem gata pentru următoarea excursie ușoară, în care să ne bucurăm, pur și simplu, de natură!

De această dată am făcut o plimbare cu orizonturi largi, prin pădure, în paralel cu drumul, între celebra Cabană Trei Brazi și Cabana Poiana Secuilor, unde am făcut un popas, am mâncat de prânz și ne-am jucat jocuri amuzante împreună. Aici am întâlnit cirezile de văcuțe care pasc în poiană din preajma cabanei și ne-am bucurat de un spectacol… muzical – toate au clopoței și tălăngi, pe care le fac să sune de zor, odată cu fiecare pas și gură de iarbă.

Apoi, odihniți, cu forțe proaspete, ne-am întors de unde am pornit, ne-am luat la revedere chiar înainte să înceapă ploaia!

Data: 28 iulie (miercuri)

Plecare în traseu: ora 10 (recomandăm plecarea din București cu 2,5-3h înainte)

Distanță 3 km dus-întors

Diferență de nivel mică, aprox. 47 m

Durată: traseul durează aproximativ o oră dus-întors, dar, având în vedere că vor fi și copii care merg mai încet și vom avea mai multe pauze decât de obicei, putem prevedea timpul dublu. Popasul va dura și el cel puțin o oră, poate chiar două, timp în care cei mai odihniți vor explora poiana, în căutare de floră specifică zonei (#treasurehunt).

Excursia este ideală pentru copiii iubitori de natură și activități în aer liber de toate vârstele, și este incluzivă. În această excursie sunt bineveniți copii cu sau fără dizabilități, cu sau fără experiența plimbărilor în natură. Fiind un eveniment pentru familie, toți copiii vor fi însoțiți de cel puțin un părinte sau o rudă și, pentru ca experiența să fie cât mai plăcută și sigură, vor fi asistați permanent de ghizii montani de la Boots on Roots.

Cum a fost:

Organizatorii evenimentului

Asociația SUPRA

În contextul în care în România discriminarea celor diferiți, în loc să scadă, crește, iar serviciile atât de necesare nu sunt furnizate de autorități decât în mică măsură, iar foarte multe servicii și activități sunt pur și simplu inaccesibile pentru toți cei care au nevoie de ele, ne-am adunat laolaltă și am decis să schimbăm lucrurile atât cât ne stă în putere, ca Asociație.

Boots on Roots

logo-boots-on-roots

Suntem Cristina și Ștefan de la Boots on Roots, organizăm de câțiva ani buni ture pe munte de o zi și mai multe zile, cu români și străini, cu mari și mici, la cort sau la cabană, în bocanci sau pe pedale! Cel mai mic drumeț al nostru avea 5 ani când a venit în prima lui excursie, iar cel mai mare – 75 de ani. Amândoi s-au descurcat foarte bine.

Excursia este GRATUITĂ. Locurile sunt limitate și se ocupă în ordinea înscrierilor. Vă rugăm să vă înscrieți completând formularul de mai jos. Înscrierile făcute după data limită nu vo fi luate în considerare pentru această tură, însă vom anunța persoanele dacă organizăm evenimente viitoare similare.

Dacă vom avea un număr mai mare de solicitări, vom organiza încă o excursie, la o dată pe care o vom anunța ulterior.

Transportul până la locul de întâlnire nu este asigurat.

Acesta nu este un eveniment turistic! Scopul final nu este finalizarea excursiei prin bifarea obiectivelor, ci petrecerea timpului în natură, în familie, cu voie bună și bucurie. Vrem ca toți cei prezenți să se simtă bine și să-și amintească cu plăcere de această plimbare.