Meniu Închide

O zi pe munte, 25 august

Și eu POT

o zi pe munte

ANULAT: Excursie incluzivă de o zi pentru copii și familii – ediția a treia

Din păcate, am amânat, apoi am anulat excursia din cauza vremii. Sperăm ca finalul lunii septembrie să fie mai însorit, pentru excursia programată pe 29, când sperăm să hoinărim pe Valea Berii.

Înscrierile pentru ediția a treia sunt gata, așa că urmează să anunțăm în curând încă o excursie ușoară, în care să ne bucurăm împreună de natură!

De această dată vom hoinări prin pădure în zona Pârâul Rece. Întâi o să ne plimbăm pe poteca lină, de încălzire, apoi vom urca un pic, cât să ne punem mușchii la treabă, cu opriri dese pentru admirat natura, până ajungem la Cabana Diham. La cabană vom poposi bucuroși după efort, ca să ne odihnim și să mâncăm de prânz. Vom juca jocuri amuzante și ne vom pregăti pentru întoarcerea pe același drum, bucuroși că traseul de retur este o coborâre ușoară de tot!

Data: 25 august (miercuri)

Plecare în traseu: ora 10 (recomandăm plecarea din București cu 2,5-3h înainte)

Distanță 7.2 km dus-întors

Diferență de nivel de aprox. 234 m

Elevație traseu DN73A - Cabana Diham

Durată: traseul durează aproximativ două ore dus-întors, dar, având în vedere că vor fi și copii care merg mai încet și vom avea mai multe pauze decât de obicei, putem prevedea timpul dublu. Popasul va dura și el cel puțin o oră, poate chiar două, timp în care cei mai odihniți vor explora poiana, în căutare de floră specifică zonei (#treasurehunt).

Excursia este ideală pentru copiii iubitori de natură și activități în aer liber de toate vârstele, și este incluzivă. În această excursie sunt bineveniți copii cu sau fără dizabilități, cu sau fără experiența plimbărilor în natură. Fiind un eveniment pentru familie, toți copiii vor fi însoțiți de cel puțin un părinte sau o rudă și, pentru ca experiența să fie cât mai plăcută și sigură, vor fi asistați permanent de ghizii montani de la Boots on Roots.

Organizatorii evenimentului

Asociația SUPRA

În contextul în care în România discriminarea celor diferiți, în loc să scadă, crește, iar serviciile atât de necesare nu sunt furnizate de autorități decât în mică măsură, iar foarte multe servicii și activități sunt pur și simplu inaccesibile pentru toți cei care au nevoie de ele, ne-am adunat laolaltă și am decis să schimbăm lucrurile atât cât ne stă în putere, ca Asociație.

Boots on Roots

logo-boots-on-roots

Suntem Cristina și Ștefan de la Boots on Roots, organizăm de câțiva ani buni ture pe munte de o zi și mai multe zile, cu români și străini, cu mari și mici, la cort sau la cabană, în bocanci sau pe pedale! Cel mai mic drumeț al nostru avea 5 ani când a venit în prima lui excursie, iar cel mai mare – 75 de ani. Amândoi s-au descurcat foarte bine.

Excursia este GRATUITĂ. Locurile sunt limitate și se ocupă în ordinea înscrierilor. Vă rugăm să vă înscrieți completând formularul de mai jos. Înscrierile făcute după data limită nu vor fi luate în considerare pentru această tură, însă vom anunța persoanele dacă organizăm evenimente viitoare similare.

Dacă vom avea un număr mai mare de solicitări, vom organiza încă o excursie, la o dată pe care o vom anunța ulterior.

Transportul până la locul de întâlnire nu este asigurat.

Acesta nu este un eveniment turistic! Scopul final nu este finalizarea excursiei prin bifarea obiectivelor, ci petrecerea timpului în natură, în familie, cu voie bună și bucurie. Vrem ca toți cei prezenți să se simtă bine și să-și amintească cu plăcere de această plimbare.

IMPORTANT Înscrierile la această excursie sunt închise (s-au completat locurile disponibile).

Echipament necesar:

  • Bocanci/ghete de munte cu talpă aderentă și impermeabili (nu adidași! Se alunecă dacă este umed pe jos)   
  • Haine adecvate sezonului (de preferat, sintetice, nu bumbac)   
  • Geacă/pelerină de ploaie (sperăm să nu plouă, însă geaca e utilă și dacă ne așezăm pe iarbă, la picnic)   
  • Rucsac mic (în care fiecare copil să aibă o sticluță de apă și un pachețel de mâncare: sandvișuri, batoane, biscuiți, fructe uscate, nuci etc.)

După înscriere, vă rugăm să așteptați să vă contacteze pentru detalii și confirmare un reprezentant al Asociației SUPRA.

Ne vedem la munte!