Completeaza formularul 230 pentru Asociatia SUPRA!
Doneaza prin e-banking pentru a sprijini Asociatia SUPRA
Clubul SUPRA

Înscrie-te în Clubul SUPRA!

Magdalena Drăgan - penultima întâlnire cu părinții:

În cadrul acestei întâlniri, Magda Drăgan le-a prezentat și explicat părinților următoarele subiecte:

 • importanța DEPARAZITĂRII bianuale atât a adulților cât și a copiilor;
 • în cazul consumului de carne și lactate este imposibil să nu ai paraziți intestinali, care au un rol deosebit în apariția dereglărilor de greutate corporală;
 • semne care arată că ai paraziți: dureri în jurul ombilicului, probleme de greutate, prurit anal, agitație în special în perioadele de lună plină, perioade propice reproducerii paraziților;

Remedii naturale:

 • administrare de GIARDINOPHYT de la PLANTEXTRAKT – timp de 2 luni, o săptămână da - una nu, 1 ml dimineața;
 • pachețelele Huldei Clark 
 • consumul de semințe de dovleac crude râșnite, usturoi.

A se consulta ebay și iherb pentru alte alternative de achiziționare pentru produse de deparaitre pe bază de plante.
   
STRESUL are un rol important în apariția deficiențelor tiroidiene.

 • când suntem stresați, în corpul nostru se eliberează o cantitate semnificativă de CORTIZOL care inhibă hormonii sexuali și hormonii tiroidieni;
 • tinctura din nuci verzi are mari beneficii în problemele tiroidiene.

Pentru a pierde în greutate trebuie să fim sănătoși.

 • suntem sănătoși, în principal, atunci când ficatul funcționează bine, când glandele endocrine frunctioneaza bine și când reușim să ne gestionăm / manageriem stresul.
 • pentru a fi sănătoși trebuie să asimilăm cât mai bine nutrienții din alimente.
 • rețeta pentru un tranzit intestinal bun – chefir / lapte vegetal de migdale în care punem semințe de in sau de chia râșnite, facem un shake alături de care consumăm și 2 - 3 prune, dimineața pe stomacul gol.
 • hidrocolonterapia – Clinica Harmony
 • hopi candle – intervenție extrem de benefică mai ales pentru copii,  dar nu numai
 • extrem de util în arderea grăsimilor este ULEIUL DE COCOS.
 • untul GHEE – unt clarifiat
 • grăsimile bune (colesterolul bun) stau la baza formării hormonilor – rețeta recomandată pentru micul dejun: omletă gătită în unt de cocos cu avocado. În acest context trebuie menționat că produsele degresate conduc la dezechilibre hormonale.
 • în hipotiroidism se va observa prezența unei carențe de vitamina A.
 • vitamina A – se află la baza creării hormonilor din corp – o găsim în morcovi – rețetă: pate de morcovi: morcovi, sare, ulei de măsline, usturoi și pătrunjel, puse toate în robot și rezultă pateul.
 • pe lângă vitamina A, la fel de importante sunt vitaminele E și D – liposolubile.
 • pentru o bună funcționare, FICATUL are nevoie de PROTEINE – surse: ouă, organe (ficat, dar nu numai), lapte integral (de preferat cel de capră), proteine din zer, sau proteine vegetale pentru cei care nu mănâncă carne
 • magneziul – extrem de important pentru organism – îl găsim, printre altele, în: nuci, caju, fistic, varză, ardei gras, semințe de dovleac. Se recomada de asemenea, folosirea externă a uleiului de Magneziu și băile cu sare Epsom (conform indicațiilor).
 • alte alimente recomandate pentru o bună funcționare a organismului: suc de portocale bio (însă chiar și cele bio trebuie spălate bine pe coajă cu apă cu oțet / apă cu bicarbonat;  fructe coapte la soare, piftia, fructe de mare, sfeclă roșie, ciocolată neagră cu 80% cacao, ceai verde, lămâie, mentă proaspătă, scorțișoară, ghimbir, turmeric.
 • rețetă: lapte din sâmburi de caise

În final, au fost subliniate câteva idei importante:

 • Este foarte important să asimilăm cât mai bine nutrienții din alimente pentru ca organismul nostru să fie sănătos și echilibrat; rolul important al detoxifierii periodice este deci de la sine înțeles.
 • Trebuie să învățam să ne manageriem stresul.
 • Trebuie să învățam să ne ascultăm propriul corp – el ne învață cum să îi facem bine și să îi oferim cu adevărat ceea ce are nevoie.
 • Să asigurăm corpului nostru, pentru un bun echilibru, toate principiile alimentare, toți macronutrienții necesari în egală măsură – proteine, glucide, lipide și carbohidrați.
 • Nu există rețete universal valabile. Suntem unici. Deci și soluțiile sunt diverse și funcționează diferit, în funcție de individ. Să ne cunoaștem deci cât mai bine pe noi înșine și vom ajunge astfel să ne ajutăm corespunzător.

Informații utile!

Produse cosmetice naturale – Mihaela Stamate – Grădina cu dragoste
Plante nepoluate – Valea Curcubeului
A se căuta informații legate de Sebastian Mastac - ghid montan pentru copii, familii

Urmează ca toți participanții la proiectul "Emoțiile nu sunt de mâncare" să beneficieze de follw-up și de un grup de suport.

Magdalena Drăgan - ultima întâlnire:

În cadrul acestei întâlniri, Magda Drăgan și-a propus să afle de la copii cum se simt ei în urma participării la acest proiect: ce anume au învățat în urma întâlnirilor cu Tina, cum se înțeleg și cum comunică cu părinții lor în ultima vreme, dacă au noi alimente sănătoase favorite pe care le-ar recomanda și prietenilor lor.

Copiii s-au arătat foarte deschiși la discuție, afirmând că într-adevăr au învățat lucruri noi, că și-au făcut noi prieteni printre participanții la proiect. Mulți dintre copii au aplicat cu bucurie recomandările Tinei, așa zisele teme pentru acasă, copiii spunând la unison că le-a plăcut foarte mult ideea asocierii de culori alimentelor: ex. Săptămâna Verde (să aibă un aliment verde în farfurie) sau Săptămâna Curcubeului (să mănânce alimente de diferite culori). 

Copiii s-au arătat extrem de bucuroși că au gustat din bunătățile lui Cati și chiar au ajutat la prepararea lor: dulciuri din ingrediente absolut naturale. Copiii au descoperit în acest fel că există și dulciuri pe cât de gustoase, pe atât de sănătoase. Mămicile lor vor fi foarte fericite când, la insistențele micuților, vor fi nevoite să pună în practică, iar și iar, rețetele miraculoase ale lui Cati.

La finalul întâlnirii, Magdalena le-a oferit copiilor spre vizionare mai multe filmulețe motivaționale dar și amuzante, cei mici distrându-se copios.

Tina Petrăreanu la ultima întâlnire:

1. Stimularea ascultării active și a empatiei: copiii povestesc pe rând câte o întâmplare care i-a marcat negativ. Ceilalți au reguli de ascultare activă: pot spune "unde?" , "cum?", "cum te-ai simțit? ", nu au voie să spună "de ce?", e rău / e bine (judecați de valoare). Am intervenit și am atras atenția atunci când regulile nu erau respectate.

2. Jocuri de cuvinte, fructe si legume care încep cu o anumită literă sau au o anumită culoare.

3. Le-am spus părinților ce am făcut cu copiii de la început în general, care au fost obiectivele noastre în lucrul cu ei, și anume:

A. Dezvoltarea capacității de a-si recunoaște și gestiona emoțiile;

B. implementarea unor reguli de a mânca sănătos;

C. învățarea diferenței între foame fizică / emoțională / habituală.

4. Discutii țintite pe fiecare copil în parte.

5. Petrecere de final, cu cântece,  karaoke și filmulete motivaționale.

Seria a doua - ultimele două întâlniri

Pentru a pierde în greutate trebuie să fim sănătoși. Suntem sănătoși, în principal, atunci când ficatul funcționează bine, când glandele endocrine frunctioneaza bine și când reușim să ne gestionăm / manageriem stresul. Pentru a fi sănătoși trebuie să asimilăm cât mai bine nutrienții din alimente.
mai multe detalii

Seria a doua - a opta întâlnire

Magda a subliniat încă o dată în cadrul ultimei întâlniri că, de la începutul proiectului, nu și-a propus să le ofere soluții participanților, părinții având deplină responsabilitate pe drumul regăsirii lor. Nu există soluții universal valabile. Suntem unici și fiecare dintre noi are particularități distincte, de care trebuie să ținem cont, atunci când încercăm să găsim soluțiile cele mai bune pentru noi.
mai multe detalii
Seria a doua - a șaptea întâlnire - la Mișcarea face bine

Seria a doua - a șaptea întâlnire

04.06.2016

O parte din parintii si copiii care participa la proiectul Asociatiei noastre, "Emotiile nu sunt de mancare", au fost sambata, 4 iunie, parte din evenimentul organizat de Telekom, MIscarea face bine, cea mai mare ora de sport.
mai multe detalii

Seria a doua - a șasea întâlnire

Feed-back-ul se referă la ce ar putea schimba părinții în bine în comportamentele copiilor lor, utilizând tipurile de comunicări eficiente discutate în cadrul acestei întâlniri, raportarea corectă a părinților la copii și comunicarea eficientă cu aceștia pentru a atinge rezultatele dorite.
mai multe detalii

Seria a doua - a cincea întâlnire

Va fi o săptămâna RELAȚIILOR ȘI A CULORII ROȘII. Relația cu noi înșine – să ne luăm pauze pentru noi, pentru a ne auzi pe noi înșine, pentru a ne conecta la noi înșine. Relația cu copiii noștri – părinții să conștientizeze cum le vorbesc copiilor lor și cum se simt copiii. Părinții să găsească punctele forte la copiii lor și să completeze harta mentală a copiilor, comunicându-le aceste puncte forte. Alimentație – la fiecare masă sau cât mai des să adăugăm un aliment integral / aliment roșu – fructe, legume, semințe, etc.
mai multe detalii

Seria a doua - a patra întâlnire

Aceasta va fi SĂPTĂMÂNA VERDE. Săptămâna deciziilor și a metamorfozei. Să ne gândim bine la ce decizii putem luăm pentru binele nostru și al copiilor noștri. Să nu uităm că o problemă poate fi rezolvată doar de pe un nivel superior față de nivelul la care se află problema respectivă.
mai multe detalii

Seria a doua - a treia întâlnire

Cauzele primordiale ale obezității, fiecare organ are bioritmul lui. Mancarea primara si mancarea secundara.
mai multe detalii
Seria a doua - a doua întâlnire

Seria a doua - a doua întâlnire

Pe 09.04.2016 a avut loc a doua întâlnire cu copiii care se confruntă cu probleme de greutate, cu Tina Petrăreanu (psihonutriționist). Părinții copiilor au aflat de la Magdalena Drăgan informații legate de obezitate, alimentație și rolul important al emoțiilor în apariția obezității.
mai multe detalii
Seria a doua - prima întâlnire

Seria a doua - prima întâlnire

03.04.2016

În cadrul proiectului "Emotiile nu sunt de mâncare" desfășurat de Asociația S.U.P.R.A., pe 2 aprilie 2016 a avut loc prima întâlnire cu copii supraponderali sau cu tendințe de îngrășare, și cu părinții acestora. Întâlnirea este prima din seria de 12 workshopuri ale proiectului.
mai multe detalii
Mai sunt 5 locuri pentru etapa a doua a "Emoțiilor..."!

Mai sunt 5 locuri pentru etapa a doua a "Emoțiilor..."!


În cadrul etapei a doua a proiectului Asociației S.U.P.R.A. "Emoțiile nu sunt de mâncare", s-au deschis înscrierile pentru cu 30 de copii cu probleme de greutate și părinții lor.

Participarea la întâlniri este gratuită pentru cei înscriși în proiect până pe 28 martie 2016.
mai multe detalii
Întâlniri cu părinții și copiii cu probleme de greutate

Întâlniri cu părinții și copiii cu probleme de greutate

Luna mai 2015 - luna întâlnirilor cu copiii cu probleme de greutate și cu părinții lor, cu scopul de a facilita identificarea emoțiilor din spatele dezechilibrelor ponderale, recunoașterea situațiilor de supraalimentare cu substrat emoțional și promovarea unor mecanisme noi, sănătoase, pentru a le face față.
mai multe detalii
Întâlnirea a patra

Întâlnirea a patra

A patra întâlnire și ultima din cadrul proiectului Emoțiile nu sunt de mâncare.
mai multe detalii
Întâlnirea a treia

Întâlnirea a treia

Întâlnirea a treia din cadrul proiectului "Emoțiile nu sunt de mâncare".
mai multe detalii
Întâlnirea din 18 mai 2015

Întâlnirea a doua

Aflați cum a fost la a doua întâlnire cu copiii cu probleme de greutate și părinții acestora, din cadrul proiectului Asociației S.U.P.R.A. - "Emoțiile nu sunt de mâncare!"
mai multe detalii
Întâlnirea din 9 mai 2015

Prima întâlnire

În cadrul proiectului "Emotiile nu sunt de mâncare" desfășurat de Asociația S.U.P.R.A., pe 9 mai 2015 a avut loc prima întâlnire cu copii supraponderali sau cu tendințe de îngrășare, și cu părinții acestora. Întâlnirea este prima din seria de workshopuri care vor avea loc în fiecare sâmbătă din luna mai.
mai multe detalii

Resurse și statistici despre obezitate la copii

Resurse și statistici despre obezitate la copii - publicații și studii despre obezitate și suprapondere la copii.
mai multe detalii