Completeaza formularul 230 pentru Asociatia SUPRA!
Doneaza prin e-banking pentru a sprijini Asociatia SUPRA
Clubul SUPRA

Înscrie-te în Clubul SUPRA!

Grăsimea în plus are o mulțime de efecte nedorite asupra organismului

Cauti informatii despre obezitate si sanatate?A fi supraponderal nu este numai o problemă estetică.

De câte ori a trebuit să urci rapid câteva scări (sau câteva etaje) și te-ai trezit fără răsuflare, întrebându-te de ce era mult mai ușor să faci asta când erai copil sau... când aveai mai puține kilograme? De câte ori ți-ai dat seama că nu poți dormi pe spate, pentru că, pur și simplu, nu poți să respiri? De câte ori ai fost la medic și, în urma consultului și analizelor, acesta te-a speriat spunându-ți că trebuie să faci ceva să slăbești pentru că ești prediabetic, inima ta suferă, oasele tale sunt mereu sub presiune, tensiunea își face de cap?

Grăsimea și sănătatea

Din păcate, grăsimea în plus are o mulțime de efecte nedorite asupra organismului și fiecare kilogram în plus contează.

Probabil că știi deja că porți cu tine zilnic, la orice oră, o greutate suplimentară, ca și cum nu te-ai despărți niciodată de un rucsac. Probabil că știi deja că îți afectează sănătatea. Dar poate nu știi cum și în ce măsură grăsimea acumulată în corp îți afectează organismul și vrei să te informezi.

Ți-am pregătit, așadar, această rubrică.

Zahărul

Zahărul

Zahărul a devenit probabil cea mai discutată problemă alimentară din ultimii ani, cu tot mai multe studii de cercetare care leagă efectele zahărului de riscurile mai mari ale obezității și diabetului de tip 2.
mai multe detalii
Virusul obezității

Virusul obezității

Oare este posibil ca obezitatea să fie contagioasă? Doctorul Nikhil Dhurandhar susține că da.
mai multe detalii
Privarea cronică de somn

Privarea cronică de somn

Somnul este una dintre necesitățile noastre biologice de bază.
mai multe detalii
Despre sănătate și nutriție

Despre sănătate și nutriție

În 1946, Organizaţia Mondială a Sănătăţii propunea următoarea definiţie pentru „sănătate”: „Sănătatea este o stare pe deplin favorabilă atât fizic, mintal cât și social, și nu doar absența bolilor sau a infirmităților”. Ulterior, această definiţie a inclus și „capacitatea de a duce o viață productivă social și economic”.

Prin urmare, starea de sănătate nu presupune doar absenţa bolilor, se are în vedere şi echilibrul psihic, mental, social al fiecărui individ în parte.
mai multe detalii
Subponderal, normoponderal, supraponderal sau obez?

Subponderal, normoponderal, supraponderal sau obez?

Dacă vrei să știi cum stai cu indicele de masă corporală și vrei să afli mai mult despre modul în care Organizația Mondială a Sănătății calculează dacă o persoană este subponderală, normoponderală, supraponderală sau obeză, citește mai departe.
mai multe detalii
Indicele de masă corporală (IMC / BMI)

Indicele de masă corporală (IMC / BMI)

Indicele de masă corporală este un număr care se calculează folosind două măsurători ușor de făcut acasă: înalțimea și greutatea. În funcție de valoarea numărului obținut în urma calculului, poți afla dacă greutatea ta se încadrează sau nu în limite normale, raportat la înălțimea pe care o ai.
mai multe detalii
Circumferința taliei, un indicatori al stării de sănătate

Circumferința taliei, un indicatori al stării de sănătate

Dacă vrei să afli cât de sănătos este corpul tău din punctul de vedere al distribuției cantității de grăsime, trebuie să știi că poți să faci în orice moment o măsurătoare simplă de tot, apoi să compari rezultatul obținut cu valorile limită.
mai multe detalii
Grăsimile sunt bune?

Grăsimile sunt bune?

Un alt mit în dietele care fac "minuni" este cel al consumului de grăsimi cât mai redus pe o perioadă de timp. Însă, un regim de alimentație sănătos presupune consumul de proteine, lipide (grăsimi) și glucide (carbohidrați), dar și săruri minerale, apă și vitamine.
mai multe detalii

Întreabă ce vrei să știi despre sănătate și obezitate

Intreaba despre obezitate si sanatateDacă nu găsești răspunsul căutat, te rugăm să ne lași un comentariu, folosind formularul din partea de jos a paginii.

Ne vom documenta și îți vom răspunde cât mai repede!