Completeaza formularul 230 pentru Asociatia SUPRA!
Doneaza prin e-banking pentru a sprijini Asociatia SUPRA
Clubul SUPRA

Înscrie-te în Clubul SUPRA!

AU ÎNCEPUT ÎNSCRIERILE PENTRU EDIȚIA A DOUA!

Proiect pentru copii supraponderali si parintii lor

În cadrul proiectului Asociației S.U.P.R.A. "Emoțiile nu sunt de mâncare", Magdalena Drăgan (coach), Tina Petrăreanu (psihonutritționist) și Ecaterina Mateescu (chef) se vor întâlni cu copiii cu probleme de greutate și cu părinții lor, cu scopul de a facilita identificarea emoțiilor din spatele dezechilibrelor ponderale, recunoașterea situațiilor de supraalimentare cu substrat emoțional și promovarea unor mecanisme noi, sănătoase, pentru a le face față.

Participarea la întâlniri este gratuită pentru cei înscriși în proiect în luna aprilie 2015. Beneficiarii întâlnirilor sunt 8 copii cu probleme de greutate și părinții lor - Asociația S.U.P.R.A. mulțumește sponsorilor și partenerilor săi pentru sprijinul acordat!

 

WORKSHOPURI CU COPIII

Psihonutriționist: Tina Petrăreanu
Subiect: Lecții despre acceptare și empatie

Obiective:

1. Copiii supraponderali să se simtă înțeleși, acceptați și să capete speranța că pot fi și altfel, dacă își doresc și că cineva e acolo pentru ei;

2. Ceilalți copii, cei care au fost învățați să îi judece pe primii, să fie dezvățați de acest automatism, prin desfășurarea următoarelor activități:

 • externalizare - supraponderalul este cineva care are o problemă și care poate fi privit dincolo de acesta („dacă uiți pentru o clipă de cântar, ce altceva ai mai putea spune despre X?”);
 • joc de rol (un copil normoponderal judicativ va juca pentru 10 minute rolul unui supraponderal și apoi va povești cum s-a simțit);
 • expunerea copiilor la mesajul unei povești metaforice (de exemplu: „a fost odată un copil ai cărui părinți au plecat în străinătate să muncească să îi ofere tot ce își dorește, dar el își dorea cel mai mult dragostea și atenția lor; ca să se simtă mai bine, îi este simplu să mănânce o gogoașă sau o ciocolată, deși ar fi avut nevoie de altceva”) și discuții pe tema respectivă.


Emoțiile nu sunt de mâncare - întâlniri educaționaleChef: Ecaterina Mateescu
Subiect: Cum mâncăm mai sănătos

Discuțiile vor aborda următoarele aspecte, tratate pe înțelesul copiilor:

 • prezentarea unei rețete simple din 2-3 ingrediente (exemplificare cu ingrediente reale, prepararea unui dulce sănătos);
 • prezentarea de alternative sănătoase pentru dulciurile rafinate, pe înțelesul copiiilor
 • discuție interactivă cu copiii pe subiecte legate de alimentația sănătoasă (recunoașterea fructelor uscate/proaspete, prezentarea beneficiilor acestora, jocuri amuzante, ca, de exemplu: cine știe să scrie cele mai multe fructe/legume ce încep cu o literă, „fazan” cu alimente, „flori, fete, FRUCTE” etc, în funcție de grupa de vârstă).

În cadrul acestui workshop, copiii vor putea degusta dulciuri sănătoase, preparate din fructe, semințe și alte ingrediente naturale și sănătoase.

SEMINARE CU PĂRINȚII

Coach: Magdalena Drăgan
Subiect: Ce legătură este între obezitate și emoție sau cine se ascunde în spatele kilogramelor tale/ ale copilului tău

Discuțiile vor aborda următoarele aspecte:

 • efectele distructive ale obezității la copii din punct de vedere medical, emoțional și fizic;
 • emoția pe care nu reușim să o recunoaștem și pe care o înăbușim (raportat atât la adulți cât și la copii) sub mâncatul compulsiv - golul pe care încercam să-l umplem cu ceva ce ne aduce alinare;
 • frici, stimă de sine și cum afectează acestea echilibrul emoțional și, implicit, cum se ajunge de la acestea la acumularea de kilograme;
 • rolul părintelui în generarea acestor situații de stres, gestionarea unor astfel de situații și recunoașterea lor atunci când apar la copii;
 • povești adevărate de viață despre situații care au generat probleme de greutate;
 • strategii de abordare a a obezitatii copilului / sau a adulților din familie;
 • ce înseamnă nutriție corectă, mișcare;
 • ce alternative la îndemână există și ce soluții pot fi aplicate pentru a asigura copilului un stil de viață sănătos;

Seminarele implică și o serie de exerciții de tip coaching în grup, pentru a  demonstra participanților ce simte un copil aflat în situație de suprapondere.

Chef: Ecaterina Mateescu
Subiect: Cum mâncăm mai sănătos

Discuțiile vor aborda următoarele aspecte:

 • prezentarea unei rețete simple din 2-3 ingrediente (exemplificare cu ingrediente reale, prepararea unui dulce sănătos);
 • prezentarea de alternative sănătoase pentru dulciurile rafinate, pe înțelesul copiiilor
 • discuție interactivă pe subiecte legate de alimentația sănătoasă (beneficiile fructelor uscate/proaspete, ale semințelor, cu ce pot fi înlocuite alimentele grele și nesănătoase – alternative pentru zahăr, grăsimi în preparate etc).
 • exemple concrete de "pachețel" sănătos și simplu de realizat pentru și împreună cu copiii;
 • detalii despre hrană rafinată/procesată vs hrană în formă integrală/preparată cât mai simplu

Sponsori si parteneri Emoțiile nu sunt de mâncare

Seria a doua - ultimele două întâlniri

Pentru a pierde în greutate trebuie să fim sănătoși. Suntem sănătoși, în principal, atunci când ficatul funcționează bine, când glandele endocrine frunctioneaza bine și când reușim să ne gestionăm / manageriem stresul. Pentru a fi sănătoși trebuie să asimilăm cât mai bine nutrienții din alimente.
mai multe detalii

Seria a doua - a opta întâlnire

Magda a subliniat încă o dată în cadrul ultimei întâlniri că, de la începutul proiectului, nu și-a propus să le ofere soluții participanților, părinții având deplină responsabilitate pe drumul regăsirii lor. Nu există soluții universal valabile. Suntem unici și fiecare dintre noi are particularități distincte, de care trebuie să ținem cont, atunci când încercăm să găsim soluțiile cele mai bune pentru noi.
mai multe detalii
Seria a doua - a șaptea întâlnire - la Mișcarea face bine

Seria a doua - a șaptea întâlnire

04.06.2016

O parte din parintii si copiii care participa la proiectul Asociatiei noastre, "Emotiile nu sunt de mancare", au fost sambata, 4 iunie, parte din evenimentul organizat de Telekom, MIscarea face bine, cea mai mare ora de sport.
mai multe detalii

Seria a doua - a șasea întâlnire

Feed-back-ul se referă la ce ar putea schimba părinții în bine în comportamentele copiilor lor, utilizând tipurile de comunicări eficiente discutate în cadrul acestei întâlniri, raportarea corectă a părinților la copii și comunicarea eficientă cu aceștia pentru a atinge rezultatele dorite.
mai multe detalii

Seria a doua - a cincea întâlnire

Va fi o săptămâna RELAȚIILOR ȘI A CULORII ROȘII. Relația cu noi înșine – să ne luăm pauze pentru noi, pentru a ne auzi pe noi înșine, pentru a ne conecta la noi înșine. Relația cu copiii noștri – părinții să conștientizeze cum le vorbesc copiilor lor și cum se simt copiii. Părinții să găsească punctele forte la copiii lor și să completeze harta mentală a copiilor, comunicându-le aceste puncte forte. Alimentație – la fiecare masă sau cât mai des să adăugăm un aliment integral / aliment roșu – fructe, legume, semințe, etc.
mai multe detalii

Seria a doua - a patra întâlnire

Aceasta va fi SĂPTĂMÂNA VERDE. Săptămâna deciziilor și a metamorfozei. Să ne gândim bine la ce decizii putem luăm pentru binele nostru și al copiilor noștri. Să nu uităm că o problemă poate fi rezolvată doar de pe un nivel superior față de nivelul la care se află problema respectivă.
mai multe detalii

Seria a doua - a treia întâlnire

Cauzele primordiale ale obezității, fiecare organ are bioritmul lui. Mancarea primara si mancarea secundara.
mai multe detalii
Seria a doua - a doua întâlnire

Seria a doua - a doua întâlnire

Pe 09.04.2016 a avut loc a doua întâlnire cu copiii care se confruntă cu probleme de greutate, cu Tina Petrăreanu (psihonutriționist). Părinții copiilor au aflat de la Magdalena Drăgan informații legate de obezitate, alimentație și rolul important al emoțiilor în apariția obezității.
mai multe detalii
Seria a doua - prima întâlnire

Seria a doua - prima întâlnire

03.04.2016

În cadrul proiectului "Emotiile nu sunt de mâncare" desfășurat de Asociația S.U.P.R.A., pe 2 aprilie 2016 a avut loc prima întâlnire cu copii supraponderali sau cu tendințe de îngrășare, și cu părinții acestora. Întâlnirea este prima din seria de 12 workshopuri ale proiectului.
mai multe detalii
Mai sunt 5 locuri pentru etapa a doua a "Emoțiilor..."!

Mai sunt 5 locuri pentru etapa a doua a "Emoțiilor..."!


În cadrul etapei a doua a proiectului Asociației S.U.P.R.A. "Emoțiile nu sunt de mâncare", s-au deschis înscrierile pentru cu 30 de copii cu probleme de greutate și părinții lor.

Participarea la întâlniri este gratuită pentru cei înscriși în proiect până pe 28 martie 2016.
mai multe detalii
Întâlniri cu părinții și copiii cu probleme de greutate

Întâlniri cu părinții și copiii cu probleme de greutate

Luna mai 2015 - luna întâlnirilor cu copiii cu probleme de greutate și cu părinții lor, cu scopul de a facilita identificarea emoțiilor din spatele dezechilibrelor ponderale, recunoașterea situațiilor de supraalimentare cu substrat emoțional și promovarea unor mecanisme noi, sănătoase, pentru a le face față.
mai multe detalii
Întâlnirea a patra

Întâlnirea a patra

A patra întâlnire și ultima din cadrul proiectului Emoțiile nu sunt de mâncare.
mai multe detalii
Întâlnirea a treia

Întâlnirea a treia

Întâlnirea a treia din cadrul proiectului "Emoțiile nu sunt de mâncare".
mai multe detalii
Întâlnirea din 18 mai 2015

Întâlnirea a doua

Aflați cum a fost la a doua întâlnire cu copiii cu probleme de greutate și părinții acestora, din cadrul proiectului Asociației S.U.P.R.A. - "Emoțiile nu sunt de mâncare!"
mai multe detalii
Întâlnirea din 9 mai 2015

Prima întâlnire

În cadrul proiectului "Emotiile nu sunt de mâncare" desfășurat de Asociația S.U.P.R.A., pe 9 mai 2015 a avut loc prima întâlnire cu copii supraponderali sau cu tendințe de îngrășare, și cu părinții acestora. Întâlnirea este prima din seria de workshopuri care vor avea loc în fiecare sâmbătă din luna mai.
mai multe detalii

Resurse și statistici despre obezitate la copii

Resurse și statistici despre obezitate la copii - publicații și studii despre obezitate și suprapondere la copii.
mai multe detalii