Completeaza formularul 230 pentru Asociatia SUPRA!
Doneaza prin e-banking pentru a sprijini Asociatia SUPRA
Clubul SUPRA

Înscrie-te în Clubul SUPRA!

Cercul vicios al îngrășării

Cercul vicios al îngrășării

Dacă ai tendința să pui la loc mai multe kilograme decât slăbisei într-o dietă pe care nu ai reușit să o duci până la capăt, înseamnă că felul în care gândești te împiedică din a avea silueta ideală. Autosabotarea pornește întotdeauna de la aspectele psihologice - nu de la cele fiziologice și, de aceea, succesul în procesul de slăbire depinde de modul în care îl poți transforma pe criticul tău interior într-un aliat de nădejde.
mai multe detalii
Motivația greșită

Motivația greșită

De regulă ne este ușor să găsim motivația necesară pentru a începe procesul de slăbire dar, pe măsură ce trece timpul și chiar dacă avem succes, ne este din ce în ce mai greu să ne-o menținem. Acest lucru ni se poate întâmpla dacă pornim la drum cu motivația greșită.
mai multe detalii

Zece lectii pe care le-am invatat de la kilogramele mele in plus

„Între omul gras şi grăsimea sa există o relaţie ascunsă. O înţelegere. Un secret. Un sentiment neînţeles. O emoţie neconsumată. O dragoste respinsă. Grăsimea este profesorul grasului. Viciul este profesorul viciosului. Şi, în viaţa noastră nu există profesori mai severi decît viciile şi incapacităţile noastre. Acum stiu, am aflat si eu" - Nicolae Steinhardt
mai multe detalii
Ce legatura este intre emotie si obezitate?

Ce legatura este intre emotie si obezitate?

Sunt Magda, si una din misiunile mele pe acest site este sa rup cliseul mancare-obezitate si sa te provoc sa vezi lucrurile dincolo de el, respectiv: emotie-mancare-obezitate. Cu alte cuvinte, sa dezvelim adevarul in intregime nu sa ramanem doar la ceea ce izbeste ochiul, ci sa patrundem mai adanc pentru a depista Cauza.
mai multe detalii
Cine / ce se ascunde în spatele kilogramelor tale?

Cine / ce se ascunde în spatele kilogramelor tale?

Sa te concentrezi pe greutate este o usurare si o distragere de la adevaratele motive care te imping sa mananci compulsiv, fara sa iti fie foame, fara sa iti dai seama ce, cat si cum mananci. Iar aceste motive sunt mai complexe, mai grele decat vointa de care ai nevoie sa faci exercitii, sa calculezi calorii si sa tii mai stiu eu ce dieta. Aceste motive sunt despre durere, despre traume, despre nefericire, despre instrainare, despre lipsa dragostei, despre frica, despre stima de sine.
mai multe detalii
Ce spun alții despre obezitate și excesul de greutate

Ce spun alții despre obezitate și excesul de greutate

Legatura dintre emotie si obezitate, vindecare prin gandire:

"Obezitatea și excesele de greutate sau îngrășarea sunt semnele insecurității materiale și afective în raport cu viitorul apropiat sau îndepărtat. Înseamnă și că avem dificultăți în a integra diversele faze ale vieții noastre în care am întâlnit lipsuri".

"Orice dezechilibru fizic are și o cauza mentală. Schimbându-ne radical modul de a gândi ne vom influenţa benefic sănătatea, și chiar drumul vieții. Gândurile noastre sunt active și constituie semințele pe care le-am plantat."
mai multe detalii

De ce avem nevoie de noțiuni de prim-ajutor emoțional? (VIDEO) - Guy Winch

Guy Winch, psiholog, explică accesibil și cu mult umor care sunt obiceiurile emoționale greșite ale omenirii și cum și ce ar trebui să facem ca să ne însănătoșim emoțional. Urmăriți acest video (din păcate, deocamdată este disponibil doar în limba engleză).
mai multe detalii