Crăciunul se apropie cu pași repezi, iar luna decembrie în sine, pe lângă alergătura și stresul finalului de an, înseamnă și ciocolată caldă și filme cu tematică de sărbători, cadouri și pregătiri intense. Iată câteva activități numai bune de făcut împreună cu copilul pentru a intra în spiritul sărbătorilor.
Mers la patinoar
Dacă cel mic nu știe încă să patineze, acesta este un bun prilej să învețe un sport distractiv de iarnă. Deja din luna decembrie multe patinoare se deschid și pun la dispoziția doritorilor muzică și voie bună, ciocolată caldă pentru copii și vin fiert pentru adulți. Activitatea îi va aduce împreună pe părinte și copil, să se distreze împreună, să încerce lucruri noi, să cadă și să nu se dea bătuți.
Odată cu venirea anotimpului rece, să facem exerciții fizice poate fi mai dificil. Părinții ar trebui să fie conștienți de aceasta nevoie a copiilor și, ca atare, îi pot îndemna să facă mișcare exact prin acest fel de activități plăcute.
Decorarea casei
Nimic nu este mai plăcut decât să ajungi acasă într-o atmosferă caldă și primitoare, care să îi aducă pe cei din interior împreună. Cel mic poate fi implicat în această activitate: să pună chiar el ornamentele în brad, să i se ceară părerea cu privire la locul în care să fie așezate luminițele, să lipească scotch pe fiecare degețel, iar apoi să îl dea mai departe părintelui când lipește decorațiunile, să împrăștie prin casă conuri de brad frumos mirositoare și figurine cu Moș Crăciun și spiridușii săi.
Portocalele lasă o mireasmă minunată în toată casa și evocă spiritul sărbătorilor. Un mic truc pentru a îmbunătăți și mai mult aroma este să înțepăm o portocală în mai multe locuri și să înfigem cuișoare (se găsesc la raionul de condimente) în găurile astfel formate. Apoi, lăsăm portocala în casă la vedere, iar ea își face singură treaba de a-și împrăștia aroma.
Împodobirea bradului în familie
Pe fundalul cântecelor de Crăciun, împodobirea bradului cu beteală, luminițe, globuri și zăpadă falsă rămâne o activitate specială în fiecare an. Fiecare își cunoaște atribuțiile: tatăl montează bradul pe poziții, mama îl înconjoară cu beteală și luminițe, iar copiii au în responsabilitate globurile. Urmează și mica negociere de la final în ceea ce privește persoana desemnată să pună steaua în vârf.
Vizitarea târgurilor de Crăciun din orașul tău
Târgurile de Crăciun au luat atâta amploare, încât cel mai probabil, aproape toate orașele mari organizează unul, dar și multe localități mici. Acesta este un prilej de a ne implica în societate, să ne bucurăm de gustul mâncării tradiționale și să cumpărăm cadouri confecționate manual. Atmosfera este una de poveste, iar plăcerea de a petrece timp în compania oamenilor de calitate va învinge frigul ce se lasă odată cu venirea serii.
Vizionarea filmelor cu tematică de Crăciun
În fiecare an, apar noi și noi filme cu tematică de Crăciun, care ne introduc în spiritul sărbătorilor. Chiar dacă le alegeți pe cele vechi și mult iubite sau încercați unul nou, copiii vor îndrăgi această perioadă din an. Se pot ivi și momente ideale de învățare, când putem discuta pe baza filmului diverse situații. De exemplu, cum îndreptarea comportamentului copiilor și faptele lor bune sunt răsplătite de Moș Crăciun prin cadouri sau despre cum binele învinge întotdeauna.
Iată o listă completă cu filmele cele mai apreciate cu tematica sărbătorilor.
Sărbătorile ne aduc pe toți mai aproape și este important să le oferim copiilor amintiri frumoase, dar nu doar cu momentul cadourilor lui Moș Crăciun, și să îi învățăm cu această ocazie importanța faptelor bune și a generozității.